Förbättra din munhälsa

Det finns många saker du behöver tänka på för att du ska må bra fysiskt. En sak som är direkt kopplad till vår övriga hälsa är munhälsan. Därför är det viktigt att du ser till att du har en bra rutin vad gäller din munhygien. Vidare i texten kan du få tips på hur du kan förbättra din munhälsa med enkla medel.

Glöm inte bort tungan

De flesta är duktiga på att borsta tänderna två gånger om dagen. Men en sak som många glömmer bort att ta hand om är tungan. När du inte tar hand om tungan kan du få en vit tunga vilket innebär att bakterier byggs upp och frodas i munnen. När bakterier frodas i munnen kan det leda till karies, för att inte nämna att det kan vara en orsak till dålig andedräkt. För att du ska förbättra din munhälsa ska du därför se till att även ta hand om tungan. Det finns flera saker du kan göra för att åtgärda en vit tunga, det främsta är att du ska skrapa tungan för att få bort den beläggning som uppstått. Det finns särskilda tungskrapor som du kan köpa för att använda för att skrapa bort beläggningen. Detta kan du göra i samband med tandborstningen. Förutom att du kan köpa tungskrapa finns det även en del tandborstar där det finns en tungskrapa på baksidan.

Vill du läsa mer om vit tunga, vad som orsakar det, konsekvenser och åtgärder kan du gå in på Sunstargums hemsida där det finns bra och informativa artiklar som du kan läsa för att lära dig mer om ämnet. Det kan till exempel uppstå till följd av rökning. Men kort sagt så kan vit tunga leda till dålig andedräkt och karies, men det är lätt att förebygga genom att exempelvis använda en tungskrapa.