Att svemestra

På sista åren har många svenskar medvetet valt att svemestra, alltså semestra i Sverige.

Sverigesemester

Svenskar är ett resande folk. Men på grund av klimatförändringarna har vi behövt börja ställa om vår resande. Därför är det fler och fler som har börjat svemestra, alltså semestra i Sverige istället för att åka utomlands på sommaren. Sverige är ett fantastiskt semesterland som erbjuder både kultur, vackra städer och troligt mycket natur, frihet och vatten. På grund av coronapandemin har svenskarnas semestrande i Sverige ökat än mer.

Den svenska naturen

Det som särskilt förknippas med att semestra i Sverige är naturen. Tack vare allemansrätten kan vi resa och campa var vi vill. Över hela landet finns det fina naturstigar och leder att vandra efter. Sverige har också mycket vatten: över hela landet finns tusentals sjöar och bäckar, men Sverige har också en väldigt lång kustlinje. Det ger möjlighet till att både paddla kanot, åka båt och segla. Var man än befinner sig i Sverige kan man alltid hitta ett ställe att bada på. Det är lätt att hitta en egen strand där man som familj, kompisgäng eller par, kan tillbringa en heldag utan att bli störd av andra.

Besöka Stockholm

Stockholm är också ett populärt turistmål för både svenskar och utländska turister. Det finns mycket intressant att upptäcka i Stockholm: Vasamuseet, Gröna Lund, Gamla stan och mysiga kaféer och massa restauranger. Stockholm är en väldigt grön och vacker stad uppbyggt på öar. Fortsätter du öster ut så kommer du ut i Stockholms skärgård med över 20 000 öar, kobbar och skär.